I går var over 20 engasjerte deltakere tilstede på S5 og SBNs frokostseminar og InnoTeam-samling om SAP S/4HANA. SAP hadde velvillig stilt lokalene sine til disposisjon, og stilte også med dyktige, faglige ressurser.

Agendaen var løs, med fokus på de store spørsmålene: Hva er SAP S/4HANA? Hva betyr S/4HANA for meg som SAP ERP kunde? Hvordan kan InnoTeamet bidra i prosessen? Målet var å få flest mulige aktuelle temaer og problemstillinger knyttet til S/4HANA opp på bordet, med kunder og brukere i fokus.

På spørsmålet om hvilke fem områder som primært vil påvirke norske SAP ERP-kunders løsningsvalg i årene fremover, dukket både cloud, mobilitet, outsourcing, krav til bedre rapportering og brukervennlighet opp, sammen med en rekke andre faktorer. Forventningene til S/4HANA er allerede store, og også her ble brukervennlighet og grensesnitt trukket frem som et område der brukerne forventer forbedring, sammen med hastighet/ytelse, bedre søk og responstid, forenkling og lavere kostnader.

Migreringsprosess og roadmap var et tema som engasjerte, og det var en god diskusjon rundt hvorvidt ERP-kundene burde starte migreringen til S/4HANA allerede nå, eller vente. Mange er ivrige etter å dra nytte av ny og forbedret funksjonalitet, mens andre ønsker at teknologien modnes mer før migrering eller re-implementering settes i gang.

Kompetansesiden engasjerte mange, og det var tydelig at deltakerne var opptatt av hvem som «kan» migrering i dag, og som dermed kan gi gode, individuelle råd for den enkelte kundes behov. Migrasjonsstrategier og roadmap står på agendaen for mange, og flere uttrykte ønske om å vite hvordan man håndterer rapporter som ikke er optimalisert for HANA.

Neste skritt er nå å involvere deltakerne i InnoTeamet for S/4HANA, slik at man kan utveksle erfaringer og hente råd etterhvert som prosessen skal i gang. Både S5 Consulting, SBN og SAP er engasjert i InnoTeamet, og ser frem til givende interaksjon med kunder og brukere.

Vil du vite mer om hvordan S5 Consulting kan hjelpe dere i prosessen med S/4HANA? Ta kontakt med Sveinung Geherken.